Att kunna eller att inte kunna, att vilja kunna eller att inte vilja kunna. Att öva för att kunna, eller inte öva men vilja kunna. Att se att jag en dag kommer att kunna, eller att målet är så långt borta så jag inte ens vill försöka. Att boosta tiden med en knuff eller bara vara nöjd med det tiden lär mig.

 Beroende på fråga och svar, det blir din sanning. Du bestämmer och du lägger ner tid och energi utefter vilket resultat du vill ha. Jag är nog en av många som kan tänka att jag vill kunna, men jag vill inte lära mig. Vilket egentligen betyder, jag vill inte kunna. Att tro att någon föds med kvalifikationerna för att bli statsminister eller vinnare av CrossFit games är att ge sig själv en ursäkt att inte vilja göra jobbet. Vilket är okej, så länge du är medveten om att du inte kommer klara av något som du inte lägger tid, energi och kärlek på. 

Sen tänker vissa kanske, ja men en del kan ju komma in och briljera trots att dom inte gjort det här förut. Ja, det stämmer, kul för dom, eller dig om det är du. Men långt ifrån alla har dom grund kvalifikationerna. Om du inte har det i just CF så kanske du har det i något annat! 

När jag håller i nybörjarkurser och visar något så säger alla, amen det ser så lätt ut när du gör det. Så jag svarar ofta tillbaka…för jag har gjort det 10 000 gånger. Jag föddes inte med kvalifikationen, tvärtom, jag var helt kass! Jag tränade på det jag ville lära mig ovanpå ett kontinuerligt intag av klasser. Alltså jag var kvar när dom andra gick för att lära mig double unders, Hspu, Butterfly pullups etc. Det som också är viktigt att ha med sig är att resan dit kanske inte alltid är så sexig. Det kommer betyda en del, vad vissa tycker är ”tråkig träning” men det är det som gör dig starkare, likväl som ”tråkig mat” gör dig vältränad. Alla vet oftast vad dom behöver göra, dom som lägger ner jobbet kommer till målet. Dom som drömmer om målet, kommer kunna i drömmen, det bästa är att allt är upp till dig.

Du kanske har andra saker som tar upp tid och gör att du inte har förutsättningarna just nu att lära dig, men då måste du vara okej med det. Att prioritera är det livet går ut på, och det du prioriterar blir oftast fantastiskt!

Så fråga dig själv, hur bra vill och kan jag bli baserat på hur mycket tid jag kan lägga på det jag vill utveckla?

Kärlek 

A