You´ll never talk to anyone as much as you talk to yourself, so make sure the words you speak are filled with love and compassion

Har suttit på morgonen och lyssnat på Avicii. Kan ibland fundera på hur man inte kunde se smärtan och ohälsan som flödar via hans musik och texter. Är vi så otroligt bortkopplade från att se samband mellan rop på hjälp och bra musik. Han kunde ju ändå nå ut med sin ohälsa till så många och så kunde man inte ge honom livet. Livet som är så fantastiskt om man väljer att se det så. 

“Du kan välja att agera på dina tankar eller bara låta dom passera” 

Tankar.. är just bara tankar. Lär dig att avdramatisera dina tankar och förstå att dina tankar inte alltid är din sanning, det är hjärnan som testar dig, den är som en skvallerkärring som far med osanning oftast. Bara korta sekvenser av nonsens som passerar genom ditt huvud.

Jag har så långt jag kan minnas varit en slav för mina tankar om mig, och gärna också andras tankar om mig (Som till 99% inte finns). 

Konstant den där skvallerkärringen i huvudet och vad hon TROR att andra tycker om mig eller hur andra ser mig och det jag säger. Hur kan jag veta sanningen? Jag har inte frågat?. Att vara slav under sina tankar är ohälsosamt i längden, att grubbla kring allt som kommer in drar ner dig i ett träsk.

Jag hade en mental coach när jag tog över företaget, där och då var det pengar i sjön för jag var inte mottaglig för informationen, det är först nu 3 år senare som jag kan sitta ner och reflektera över vad han sagt. 

Han frågade mig om situationen jag befann mig i och jag pratade nonstop i 20 min. Tillslut avbröt han mig och sa:

“Amanda, det kanske låter hårt men jorden kretsar inte runt dig”

Varpå jag andades ut och insåg att det var sant.

Dom orden försöker jag ta fram när jag fastnar i träsket. Min hjärna när den spelar spratt är fan ett träsk. Jag behöver koppla den likt en hundvalp, jag behöver lära min hjärna vad jag vill ha i mitt liv och i mitt huvud. Jag försöker och jag kommer aldrig sluta försöka. Att jorden inte kretsar runt mig var viktig information för mig. Det hjälpte mig att få perspektiv på situationer. 

“Lev inte ditt liv i ett fängelse som du själv skapar”

- Amanda Mikaelsson