“Don’t choose the easy way, choose the way that will make you better”

Vad är ditt mål?

Vad gör du varje dag för att ta dig mot ditt mål?

Fick en hel del frågor kring det här med tävling. Nu är vi många som ska åka iväg och tävla i januari. Det vart en hype utan dess like och jag tror själv inte att jag hann med, eller hann fatta att vi helt plötsligt var mer eller mindre 40 personer som skulle iväg och antingen tävla eller vara i klacken. Jag känner mig stolt och tacksam. Så kul att vi har en sån glödande gemenskap och gör varandra bättre!

Men det kommer också en hel del funderingar och frågor kring detta. Så jag känner att jag behöver bena ut lite saker.

Först och främst, vem kan tävla?

Svaret är alla, jag rekommenderar. att du väjer en tävling som känns lämplig för dig och är på din nivå, med människor som är på samma nivå.

Nivåerna är:

-Beginner: Riktar sig till nybörjare, kraven är låga och det ger en chans till atleten som kanske inte utvecklat så många skills än.

-Scaled: Kraven är lite högre, ex kan det komma en del grundgymnastic som TTB och Wall climbs. Vikter på stänger ligger kring 40/30 kg

- Intermediate: Kraven ökar och nu kommer ganska höga krav på skills. Ex HSPU, D.U, Pullups, TTB, Rope climbs och ibland till och med MU. Vikter: 60/40

- RX: Du behärskar allt, Vikter kring 70/50.

Varför ska man tävla: Det kan bara du svara på. Varför skulle du vilja sätta dina skills och din kondition till ett test? För mig handlar det om att jag får en bättre träningsrutin, jag vill mer och jag utvecklas bättre med ett mål i botten. Ditt varför bestämmer du, men jag tror att det är viktigt att det finns.

Vart börjar man om man vill tävla någon gång?

Man lär sig först att bemästra sitt ego och man måste vara okej med att någon dömer ens reps, man måste förstå hur sporten fungerar, alla sporter har en domare och du är människa. Du kan göra fel. Man måste förstå att en domare inte är där för att se till känslor, skador etc. då du är där för att bita ihop och genom vilja, inställning och förberedande kunskaper lämna hjärnan utanför, lämna smärtan till någon glad rackare i närheten och bara köra.

Tävlingspreppen känns läskig, då alla är så duktiga.

” För att bli bäst behöver du hänga med dom som är bäst”

Varje pass är en tävlingprepp. Genom att alltid ställa krav på sin prestation och vilja göra sitt bästa. Att hålla standarden som övningarna kräver gör dig tävlingspreppad. Du är ju ändå här, du har gjort halva jobbet genom att ta dig hit, gör det då ordentligt. Men om du kommer och gör lite halvdant så kommer du ju aldrig utvecklas.

När jag började på CrossFit så försökte jag alltid tänka såhär:

”Om jag fuskar på en workout och den workouten kommer igen, hur ska jag veta om jag blivit bättre. Chansen är extremt liten att jag minns vart och hur mycket jag fuskade”

-Gör det bara ordentligt från början.

Dom atleterna som kör i vår box ”no repar” ofta sig själva om dom missar target i wallballs, eller gör fel på något sätt.

Gör om gör rätt.

Ditt huvud bromsar din kropps potential. Genom negativa tankar som

”inte kan väl jag”

”Den är bättre”

”Den är är ett unikum”

”Den gör så, och jag gör si etc”

Fokusera inte på alla andra, alla andra är inte du. Du kan påverka dig själv. Du kan välja att se dig som ett offer, eller så kan du välja att se dig själv som en krigare. En krigare viker sig inte, stöter den på hinder så tar den sig förbi. Bromsas den så blir den hulken. Hinder är där för att se om du har kapaciteten att ta dig förbi.